
آسواکانیوز(چهارشنبه/۲۲سرطان/۱۴۰۱): نزدیک به یک سال از بسته بودن مکتبهای دخترانه در کشور سپری میشود. با این حال دیدبان حقوق بشر میگوید، که این وضعیت پیامدهای ویرانگری برای دختران و خانوادها در افغانستان دارد و از جامعه جهانی خواسته است که برای بازگشایی مکتبها تلاش کند.
دیدبان حقوق بشر که امروز چهارشنبه، ۲۲سرطان گزارشی را در اینباره منتشر کرده به نقل از سحر فطرت، معاون پژوهشگر بخش حقوق زنان نگاشته: ما از آنعده زنان قوی افغان که همراه ما در صحبت حاضر شدند، سپاسگزاریم، جهان باید به آنان گوش دهد و برای پایان دادن وضعیت کنونی در افغانستان تلاش کند.»
در اعلامیه دیدبان حقوق بشر، خانم سحر افزوده است که محرومیت زنان و دختران از آموزش و پرورش قابل باور نیست و در حال حاضر میلیونها افغان فرصتها و رویاهایی را از دست میدهند که هرگز قادر برای به دست آوردن آن نخواهند بود.
دیدبان حقوق بشر میگوید، که زنان و دختران افغان از جمله یلدا حکیم و زهرا جویا از خبرنگاران، تمنا ایازی، فلمساز، سحر فطرت، پژوهشگر دیدبان حقوق بشر، هیله سون کنشگر حوزه زنان و الهه سروری، آوازحوان، درباره چگونهگی تغییر مسیر زندهگی خود درباه نتیجه تحصیل و پیامدهای فعلی برای دختران افغان گفتوگو کردهاند.
هرچند رهبری حکومت سرپرست طالبان در جریان ماههای نخست پس از به قدرت رسیدن شان در افغانستان وعده بازگشایی مکتبهای دخترانه را دادند؛ اما تا کنون به آن عمل نشده است و بیش از ۳۰۰ روز از بسته ماندن مکتبها سپری میشود.
روز گذشته، ۲۱ سرطان اعلامیه در شبکههای اجتماعی مبنی بر بازگشایی مکتبهای دخترانه از سوی وزارتهای معارف و امربه معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست طالبان دست به دست شد؛ اما وزارت معارف لحظاتی بعد آن را تکذیب کرده و جعلی خواند.