دو سال از جان باختن اسطوره رسانهای افغانستان گذشت!

آسواکانیوز(دوشنبه/۱۶عقرب/۱۴۰۱): یما سیاوش مجری و خبرنگار پیشین شبکهی طلوعنیوز دو سال پیش در چنین روزی هفدهم ماه عقرب، در انفجار بر موتر حامل کارمندان بانک مرکزی با دو کارمند دیگر این نهاد در مکرویان کابل جان باخت.
دیدبان حقوق بشر گفته است که با گذشت دو سال از ترور یما سیاوش، تحقیقات کاملی در باره پرونده او انجام نشده و متهمان در پیوند به ترور او و همکارانش مورد تعقیب قرار نگرفته است.
داوود سیاوش پدر یما سیاوش در برگه فیسبوکش نگاشته است که دادخواهی برای پیگری قتل پسرش در دادگاه کیفری ادامه دارد.
سیاوش نگاشته است :” دومین سالروز شهادت یما سیاووش شهید (۱۶ عقرب / 7 نوامبر) مصادف است به تصمیم از سرگیری بررسی جنایات در افغانستان از طرف دادگاه بین المللی کیفری.
در شرایطی که امریکا به هاگ هشدار داد که جنایات جنگی شهروندان امریکا را در افغانستان بررسی نکند، امیدوارم دست عدالت دادگاه کیفری بین المللی به گریبان اجمل احمدی رییس افغانستان بانک شهروند امریکا و حامی آن اشرف غنی مورد حمایت امریکا برسد، تا در کنار امرالله صالح و سرور دانش به پرسش های میز عدالت بین المللی در رابطه به ممانعت از شناسایی قاتل یما سیاووش شهید از طریق کامره های بانک و جی پی اس موتر بانک و معرفی سه تن از طرف سرور دانش و یازده تن از طرف امرالله صالح به عنوان متهمان خارج کامره و جی پی اس پاسخ گویند.”
یما سیاوش تازه کارش را به عنوان مشاور در بانک مرکزی افغانستان آغاز کرده بود.
این استوره رسانه های افغانستان در زمان کارش با طلوعنیوز به دلیل اجرای برنامه های سیاسی داغ و همچنین افشاگریهایش در فضای مجازی از جمله فیسبوک به شهرت رسید.
خبر کشته شدن یما سیاوش بهسرعت در جامعه افغانستان بازتاب یافت و واکنشهای گستردهای در پی داشت.
هرچند خانواده سیاوش حکومت اشرف غنی را مسوول این جنایت می داند؛ اما تاکنون دادخواهی های خانواده یما نتیجه نداده است.